Te karbantartod a testedet? És az autódat?

Te szedsz valamilyen vitamint? Azt hiszem, az emberek többsége hajlamos a vitaminokat alulértékelni. Úgy vannak vele, hogy amíg nincsenek nagyon rosszul, addig felesleges gyógyszereket szedni. Bizonyos értelemben igazuk is van, a vitaminpótlás azonban mégis fontos lehet. Hiszen mégsem erős gyógyszerekről van szó, hanem hasznos táplálékkiegészítőkről. Gyakran panaszkodnak az emberek fáradtság érzetről, kimerültségről. Ez leggyakrabban a tavaszi időszakban, vagy egyéb fronthatás esetén történik. A vitaminpótlás azért lehet hasznos, mert megelőzhetjük vele az ilyen tüneteket. A tudatos étkezés és vitaminok szedése nagyban hozzájárulhat az általános közérzet javításához, valamint az egészség hosszútávú megtartásához. Ez nagyon hasonló az autó karbantartáshoz. Ahogy a vitaminok szedését, úgy az egyszerűnek tűnő, látszólag felesleges ellenőrzéseket, karbantartásokat is gyakran elhalasztjuk, haszontalannak tartjuk. Úgy vagyunk vele, hogy amíg nincs nagy baja a kocsinak, addig felesleges pénzkidobás a szerviz. Pedig a rendszeres ellenőrzéssel számos nagyobb gond előzhető meg. A testünk rendszeres karbantartása még az autóénál is fontosabb: amennyiben az autó ellenőrzését mulasztjuk el, legfeljebb egy nagyobb összeget veszítünk, azonban ha a testünk karbantartását halogatjuk, az egészségünkkel fizethetünk.

Nemrég szereztem tudomást a Méta Autószervizről, amelynél bármikor a segítségünkre tudnak lenni, ha gépkocsink vizsgálatára vagy javítására lenne szükségünk. A szerviz Budapest 19. kerületében helyezkedik el. Weboldallal is rendelkezik, amelyen minden fontos tudnivalót megtalálunk. Számos szolgáltatás elérhető náluk. Többek között a kuplung cseréje és javítása. A kuplung meghibásodása az egyik leggyakoribb autóval kapcsolatos probléma. Viszont van egy “előnye” is: könnyű felfedezni, ha nem megfelelően működik. Mivel a sofőr folyamatosan kapcsolatban van vele, észreveszi, ha “furcsán viselkedik”. Amennyiben nem lennénk tisztában a figyelmeztető jelekkel, a Méta Autószerviz honlapján elolvashatjuk azokat a jeleket, amelyek egyértelműen a kuplung hibáját mutatják. Ennek az alkatrésznek az esetében a javítás lehetősége viszonylag ritka, általában cserére van szükség. A weboldalon azt is megtekinthetjük, hogy hogyan zajlik a kuplung csere a gyakorlatban.

Én személy szerint nagyon szeretem ezt a honlapot. Amikor először láttam, azonnal magával ragadott a rendezettsége, egyértelműsége miatt. A szolgáltatásokat kategóriákba rendezték, és képekkel látták el. Így sokkal könnyebb kiigazodni rajta, megtalálni, amire szükségünk van. Ami még kifejezetten különleges benne, hogy tartozik hozzá galéria és blog is. A galériában képeket tekinthetünk meg a szerviz mindennapjairól, a blogon pedig érdekes cikkeket nézhetünk meg az autószerelésről, valamint az egyes alkatrészek működéséről. Nekem ez már több ízben nagyon sokat segített, mivel nem vagyok szakértő gépkocsi javítás terén. Amikor úgy érzem, valami nem stimmel az autómmal, vagy éppen a rendszeres ellenőrzések valamelyikére szeretnék bejelentkezni, mindig el tudom itt olvasni, hogy mire számíthatok. Természetesen a kocsi hibáját nem lehet internetről megállapítani, azonban ha szerzünk valamennyi alapvető tudást ezzel kapcsolatban, az sokat számít.

Amit még nagyon jónak tartok, az az online időpontfoglalás lehetősége. A honlapon keresztül módunk van egyszerűen és gyorsan lefoglalni egy számunkra megfelelő időpontot. Ezzel nagyban tudják csökkenteni a sorban állást, és a vásárlóknak is könnyebb, mivel nem kell egy állandóan foglaltat jelző telefonszámot hívogatniuk naphosszat. Továbbá chat szintén elérhető, melyben bármikor feltehetjük kérdéseinket. Ha a “Kapcsolat” feliratra kattintunk, láthatjuk még a szerviz pontos helyének címét, a cég email címét, valamint adószámát is.

Remélem, ezeknek az információknak a tudatában egyre többen fognak úgy dönteni, hogy nem hanyagolják el autójuk rendszeres ellenőrzését.