Stresszcsökkentés vitaminokkal és a megfelelő szolgáltató megtalálásával

Írtam már arról, hogy milyen fontos az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás, a rendszeres sport, a vitaminok és persze a stresszkezelés. Azt kell mondanom, hogy könnyebb erről beszélni, mint cselekedni. Elég hozzá egy olyan helyzet, mint például a lakás eladás, ahol ember legyen a talpán, aki nem kerül nap mint nap izzasztó helyzetekbe.

Így történt ez velem is, amikor már végre túl voltam a lakás meghirdetésén és az érdeklődők hadán és végre úgy tűnt, hogy megvan a potenciális vevő. Már az ügyvédnél járt az eladási folyamat – épp az adásvételi szerződést készítette elő – amikor kiderült, hogy ehhez szükség van még egy olyan dokumentumra is, amiről korábban még csak nem is hallottam! Azt mondta, hogy pár éve minden adásvételhez be kell szerezni egy energetikai tanúsítványt az eladó ingatlanról. Szerencsére tippet is adott, hogy hogyan fogjak hozzá. Azt mondta, hogy nézzem meg itt: https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak. Alapvetően ezt az oldalt szokta ajánlani az üzletfeleinek, mert rendkívül gyorsak és az ország egész területén elérhető a szolgáltatásuk. Emellett árgaranciát is vállalnak, ami azt jelenti, hogy ha találok másik céget, aki olcsóbban végzi el ugyanezt a munkát, akkor nekik is csak az általuk kért pénzt kell kifizetnem.

Nem tétováztam sokat, gyorsan fel is hívtam őket. Megtehettem ezt este 7 órakor is, ugyanis reggel 8-tól este 8-ig bármikor elérhetők. Rövid idő alatt lediktáltam a legfontosabb adatokat és egy időpontot is leegyeztettünk a helyszíni szemléhez. Másnap már ki is jött a szakértő, aki felmérte a nyílászárókat, a fűtési és meleg vizes rendszert, illetve az ingatlan tájolását is. Elküldte a mért adatokat a cég központjába, ahol néhány számítás után már be is sorolták, hogy az AA++-tól a JJ-ig tartó skálán a 12 kategória közül melyikbe tartozik a lakásom.

Annyira gyors volt a folyamat, hogy 24 órán belül már ki is postázták az energetikai tanúsítványt és emiatt tényleg csak egyetlen napot állt az adásvételi folyamat.

Az árakkal is elégedett voltam, az ugyanis nagyon áttekinthetően fent van a honlapjukon (https://www.e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak), hogy – attól függően, hogy lakásról vagy családi házról beszélünk, Budapesten vagy vidéken van, illetve hogy pontosan hány négyzetméter – mennyibe fog kerülni.

Így megkíméltem magam egy stresszhelyzettől és még a szokásos vitaminjaimat is beszedve megmenekültem attól, hogy ebben a nyálkás őszi időben megbetegedjek.