Bevásárlókörút és napelemek

Épp szombati nagybevásárlásomat intéztem, boltból be, boltból ki, amikor a drogériában a vitaminok között válogatva összefutottam az egyik közismerten „zöld” barátommal. Nem igazán fűlt először a fogam a beszélgetéshez, általában megpróbál rám sózni három anyátlan macskát vagy áttéríteni a vegán étrendre, most azonban igazán érdekes volt a téma: a napelemek. Ismerősöm ugyanis most vett a napelemrendszer.info-tól napelemes rendszert a házára és nagy elragadtatással beszélt róla.

A napelemek nem olcsók, kb. 10 év alatt térül meg az áruk, azonban az élettartamuk több évtized, így hosszútávú befektetésnek kiváló. A leggyakoribb megoldás a hálózatra kötött napelemes rendszer, ilyenkor a megtermelt energiatöbbletet átveszi a szolgáltató, éjszaka illetve borús napokon pedig a hálózatról működik a ház. A napelemrendszer.info folyamatai nagyon egyszerűek és a vevő egy percig sem érzi úgy, hogy egyedül maradt a megoldásra váró problémával. Az első lépés egy árajánlatkérés, majd egy ingyenes, személyes felmérés során a napelemrendszer.info munkatársa megismeri az ingatlant és az ott lakók energiaigényét. Egy picit efölé lőve határozzák meg a napelemes rendszer méretét és utána jöhet az árajánlat. A teljes kivitelezés átfutási ideje kb. 2 hónap, amiből a konkrét szerelés csak pár óra. A többi az adminisztráció, engedélyeztetés és a kétirányú mérőóra beszerelésére való várakozás. Ugyanis csak utána szabad a szolgáltató hálózatához csatlakoztatni a napelemes rendszert.

Nagyon izgalmas újítás és nagy lépés a fenntartható fejlődés felé. Azt hiszem, én is küldök egy árajánlatkérést a napelemrendszer.info-nak…