A vitaminok nagyon sokat segítenek, de nem a bölcsességfog fájdalmon

Sokan sokszor hajlamosak vagyunk feleleveníteni a régi szép időket, amikor még mindenki a saját kertjében termelte a zöldséget, gyümölcsöt, amikor még ott voltak a háztáji állatok. Én nem is emlékszem, hogy gyerekkoromban szedtem volna bármilyen vitamint. És mégsem volt beteg senki. Manapság, a felgyorsult világban azonban már kell a kiegészítés. Hisz szervezetünk a táplálékkal nem kapja meg azokat a tápanyagokat, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy egészséges legyen. Ezért tartom nagyon fontosnak, hogy beszedjem a megfelelő vitaminokat, táplálékkiegészítőket. Így jó formában maradhatok és tele energiával.

Persze van, mikor nem segít a vitamin. Például bölcsességfog fájdalom esetén. Ilyenkor érdemes a legjobb szakemberekhez fordulni. A Fogászati Klinikán a bölcsességfog kezelését is elvégzik a profi szakemberek. A fogorvosbudapest.info oldalon lehet is időpontot foglalni a vizsgálatra. És hogy miért a Fogászati Klinika?

Mert alapos munkával, profin dolgoznak azon, hogy fogaink egészségesek és szépek legyenek. A fogorvosok általában nem kedvencei az embereknek. Hisz milyen emlékünk van egy fogorvosi rendelőről? Hát nem sok jó. A szagok, a fények, a fájdalom, a hangok. Brrr, régebben én is összerezzentem, ha csak eszembe jutott a fogorvos.

Ennek azonban vége, hála a Fogászati Klinikának, ahol kellemes hangulatban, barátságos környezetben zajlik a fogászati ellátás. Nyugodt vagyok, amikor ott vagyok. És nem csak azért, mert tudom, hogy jó kezekben vagyok, hanem azért is, mert azt is pontosan tudom, hogy mi fog történni. Itt együtt dönt a páciens és az orvos. Alaposan átbeszélik a lehetőségeket. Hisz sokszor nem csak egy út van, hanem több is. Én mindig hallgatok a szakember véleményére, de örülök, ha megoszthatom kételyeimet, ha kérdezhetek.

Egyébként a fogászat is olyan, mint bármilyen más orvoslás, folyamatosan fejlődik és változik. Dinamikusan, még ezt is hozzáteszem, hisz ha csak visszagondolok, hogy gyerekkoromban milyen eszközökkel végezték az ellátásokat, vagy hogy milyen anyagokkal tömték be a fogainkat, hát köszönőviszonyban sincs azzal, hogy napjainkban miket használnak. Emlékeznek még az amalgám tömésekre? És ez csak egy példa.

De amiért felhoztam ezt az példát az az, hogy a Fogászati Klinikán naprakészek a szakemberek, a berendezések is követik a fejlődést és nem csak a gépek modernek, hanem az emberek is. Akik újabb és újabb megoldásokat, technikákat ismernek meg. A korszerű eszközök és anyagok mellett azonban van még valami. Itt a páciens a fontos.

Ezért szeretem a magánrendelőket. Egyrészt mert itt az időpontok valódi időpontok, nincs csúszás, nincs fél napos várakozás, mint a körzeti rendelőkben, ahol még a berendezések is sokszor elavultak. Aztán azért is, mert itt nem úgy mennek a dolgok, hogy minél hamarabb ellássanak, hogy csak menjek már ki a rendelőből. Nem, itt engem néznek, az embert, itt kérdezhetek, itt közös a döntés, itt fontos vagyok. És ezt nagyon szeretem.

Mióta a Fogászati Klinika páciense vagyok, már nem félek a rendelőktől, már nem ráz ki a hideg a fogorvos szó hallatán. És én sem gondoltam volna, de voltaképp jó kedvvel ülök be a fogorvosi székbe. Mert tudom, hogy jó kezekben vagyok és azt is, hogy itt mindent megtesznek a fogaim egészségéért.

A bölcsességfog fájdalom pedig elsőre riasztó volt, de a megoldást most is a Fogászati Klinika nyújtotta. Mint már annyiszor.