Végre fejlődik a kedvenc panzióm

Már évek óta bevezettük, hogy még húsvét előtt, a kedvezmények kihasználásával eltöltünk egy hosszú hétvégét az egyik kedvenc panziónkban. ez nagyon jót tesz nekünk. A tavasz fáradtság legjobb ellenszere, ha kevés időt töltünk a szobába zárva, ehelyett a természet közelébe kirándulunk, napozunk, kikapcsolódunk, hogy egy kicsit felöltődjünk a nagy hajtás előtt.

Mivel a munkám során sokat vezetek, jól esett volna otthon hagyni a kocsit, hogy ezzel már ne kelljen foglalkoznom a pihenés alatt. Sajnos a szállás elég messze van a lakott helyektől… Eddig mindig lenyeltem a békát… Inkább mentünk autóval, mint hogy a három napi felszerelésünkkel gyalogolni kelljen a hangulatos, de azért nem túl izgalmas erdészeti úton.

Most viszont a szállásadóm hatalmas meglepetéssel várt… Amikor felhívtam, hogy lefoglaljam a szokásos szobánkat, csak annyit mondott:

  • Akkor kint leszek érteket a vasútállomáson!

Egészen meglepődtem ezen a gesztuson, eddig még sosem ajánlotta fel, hogy értünk tudna jönni. Most viszont simán vállalkozott a feladatra…

Az állomáson már messziről integetett nekünk, egy kényelmes, hétszemélyes autó mellől. Simán befértünk a csomagokkal.

  • Mit szóltok az újításunkhoz? Beszereztünk néhány autót a cégnek! Sokan mondták már, hogy jó lenne, ha fuvarozni is tudnák őket. Az öreg, saját kocsimmal ezt nem szívesen vállaltam volna be. Tudjátok, hogy gazdálkodunk is… Az autó piszkos, szemetes időnként… Nem panzióhoz való.

Már a ház előtt pakoltunk, mikor nem bírtam tovább, és megkérdeztem.

  • Ennyire jól megy a panzió? Több autót is említettél… Lehetetlen ennyit megvásárolni!

Sokat sejtetően elmosolyodott.

  • Menj be a recepcióra és nézd meg a közös számítógép kezdőlapját, ott a válasz.

Miután lepakoltunk, lementem az előtérbe és tényleg megnyitottam a kitett számítógép böngészőjét. Egy tartós bérelttel foglalkozó cég honlapja nyílt meg először. Elolvastam, és összeállt a kép.

A panzió nem megvásárolta az autókat, hanem tartós bérletbe vette a cégtől. Kiválaszthatták a kocsikat, azt a cég megvette, majd ők simán visszabérelik tőle az autókat. Az ÁFA-t a bérbeadó cég visszaigényeli, így már csak az ezzel csökkentett ár részleteit kell havonta fizetni. Ráadásul vagy egy maradék összeg a használat végén, mert a cég végül piaci áron értékesíti a kocsit.

Tartós bérlet
Ideje a régi autót lecserélni!

A panzió így simán megengedhette magának a vásárlást: sokkal kevesebb pénzük áll az autóban, mintha megvásárolták volna, vagy mintha a lízinget választanák. A bérleti díjat pedig elszámoltathatják költségként.

Később a nyaralás során megtudtam, hogy összesen öt autót “vásároltak”, vagyis inkább bérelnek így. A munkatársaik szabadon járnak a két panzió között, el tudnak menni a vendégek csomagjaiért, árbeszerző körútra, tárgyalni… A kulturált autóparknak köszönhetően fejlődni tud az üzletük, komolyabban veszik őket a piacon. Ez pedig meglátszott a panizó működésén is.

Bár mindig szerettünk itt pihenni, most kifejezetten prémium szolgáltatást kaptunk. Nem csak mi, de a többi szállóvendég is letehette az autót, így nem rontották a tájképet a kocsik mindenhol. Nem volt tülekedés, vita, hogy ki álljon fedett helyre, kinek a kocsija maradjon ki a tető alól. Csend volt és nyugalom.

Az alapanyagok, amikből az ebédünk készült, egytől-egyig frissek voltak. Reggel szinte még meleg termelői tejet kaphattunk a reggelihez – a mobilabb kollégák mobilabb megoldásokkal tudtak szolgálni nekünk. Saját autó híján sokkal többet kirándultunk, jóval szabadabbnak éreztük magunkat – ugye, milyen furcsa belegondolni ebbe?

Sosem hittem volna, hogy a kedvenc panzióm még tud hová fejlődni, de a tartós bérletnek köszönhetően szépen megugrották a lécet. Jó örülni a sikerüknek és azt hiszem, mi is nagyon jól jártunk ezzel az aprónak tűnő, mégis hatalmas fejlesztéssel… Jobb szolgáltatás, ugyanazon az áron? Szerintem ennél jobb már nem is lehetne a helyzet.