Természetes krémekkel az egészséges bőrért

Mint ahogy azt már korábban írtam, nagyon odafigyelek arra, hogy milyen kézkrémet, illetve kézfertőtlenítőt használok, sőt egyáltalán arra is, hogy eleget használjam ezeket a termékeket. Nagyon megválogatom, hogy milyen összetevőjű terméket veszek le a polcról, fontos, hogy nagyrészt természetes anyagokat tartalmazzanak a kozmetikumaim. Onnan kezdődött ez az egész, hogy egyik évben kijött az ujjaimon néhány vörös folt. Nem fájtak, sőt nem is viszkettek, egész egyszerűen csak csúnyák voltak, ápolatlannak és rondának tűnt tőle a kezem. Mégis megijedtem, így orvoshoz fordultam, hiszen ez előtt sose volt semmi bőrproblémám, nem volt ekcémám, se semmi allergiás kiütésem. A bőrgyógyász első körben nem tudta biztosra megmondani, hogy mitől lehet, de mivel épp tombolt a -10 fokos tél, arra gyanakodott, hogy ez okozhatja, de nem zárta ki azt sem, hogy valamilyen kozmetikum okozta allergiás reakcióról van szó. Adott rá egy kenőcsöt, amit én nagy bőszen használtam, egészen addig, amíg hetekkel később el nem múltak. De legnagyobb bánatomra újra és újra előjöttek, hogy elcsúfítsák a mancsom. Szóval ez az, ami miatt én nagy hangsúlyt fektetek a megfelelő kézhigiéniára, és a megfelelő termékek kiválasztására.

Ami a kézkrémet illeti, én az Aqua Mundi körömvirágos kézkréme mellett döntöttem , ez a termék kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, így a kis piros bütykeimnek esélyük sincs a kiújulásra, hiszen nincs a krémben olyan összetevő, ami irritálhatná a bőrömet. Ezt mindennap használom, általában többször is, de este mindenképp bekenem vele a kezem.

Emellett mindig van nálam kézfertőtlenítő is, mert tényleg szeretném megelőzni, hogy bármiféle foltok jelenjelek meg a kézfejemen. Nagy örömmel észlelem, hogy a megfelelő higiéniára egyre több helyen, például éttermekben, bárokban is odafigyelnek. Mostanában szembesülök a jelenséggel, hogy egyre több helyen van az asztalra rakva egy egy tubus kézfertőtlenítő. Legutóbb például a párom sokadszori könyörgésére megtörve az egyik állatos kávézóba mentünk. Szinte borzongtam annak a gondolatától, hogy madarak, macskák és különböző kétéltűek között kell elfogyasztanom a szendvicsem és meginni mellé a limonádém, de a barátom iszonyatosan szereti az állatokat, és már nagyon régóta szeretett volna elmenni, így kénytelen voltam beadni a derekam. Na és például ezen a helyen is volt az asztalon egy egy krém, mondjuk itt az állatok és a gasztronómia összeboronálása is indokolja. Emellett további számos hamburgerezőben és pizzériában is találkoztam már ilyennel.

Ez az én történetem tehát, hogy miért is tértem át a natúr termékekre. Mióta ezeket használom, a bőrproblémám egyáltalán nem jelentkezett. Sőt, ha lehet azóta még puhább és egészségesebb a kezem. Úgy gondolom, érdemes lehet kipróbálni a kézkrémen kívül más természetes kozmetikumot is. Ha érdekel titeket, az Aqua Mundi oldalán kedvetekre válogathattok.