Hiába nincs már nyár, a konyhában így is hatalmas a hőség

Mióta felújítottuk otthon a konyhát, állandóan csak sütök-főzök. Imádom, hogy végre van 6 gázrózsa, amit telepakolhatok finomabbnál-finomabb ételekkel. Valahogy mindig is a gasztronómiának szerettem volna szentelni az életem egy jelentős részét és most – még ha nem is munka formájában – de mégis ezzel foglalkozhatok és ez valami hihetetlen örömmel tölt el, na meg a persze a családot is. Talán csak egyetlen dolgot tudnék említeni, ami kicsit talán kevésbé komfortos, az pedig a hőség. Nem csak nyáron, hanem most, még ősszel is. Ha csak 3 is ég a tűzből, már nem lehet megmaradni a helyiségben, olyan nagyon szellőztetni vagy huzatot csinálni meg nincs lehetőségem. Elhatároztam hát, hogy beruházok egy ventilátorra.

Ventilátor vásárlás – BestMarkt

Mint általában a műszaki cikkeket, ezt is a BestMarkt webshopban kezdtem el keresgélni. Ez egy olyan webáruház, ahol mindenféle terméket lehet kapni széles választékban, főleg műszaki témákban. Egyértelmű volt, hogy ventilátort is itt kezdek el keresni. Elég hamar sikerrel is jártam szerencsére.

Az elején egy kicsit dilemma volt, hogy mi az a típus, ami igazán praktikus lenne. Mert hát azért nem annyira magától értetődő, hogy mennyi és milyen típusú berendezések léteznek egyáltalán.

Van egyszer padlóventilátor, aminek a leginkább autentikusnak mondható környezete a színpad. Tipikusan ilyeneket szoktak bepakolni a dobosok mögé, hogy szegények ne pukkadjanak meg a buli végére egy 40 fokos klubkoncerten. Ez nagyon klassz dolog, de talán nem egy konyhába való megoldás, arról nem is beszélve, hogy kicsit hely szűkében is vagyok.

Egy másik alternatíva az álló ventilátor, ami talán az a klasszikus ventilátor, ami mindenki szeme előtt megjelenik a szó hallatán. Első körben leginkább ezzel a megoldással szimpatizáltam, mert ez az, ami a hely szempontjából a legjobbnak tűnne.

Aztán megláttam, hogy a BestMarkton lehet kapni oszlopventilátorokat is, ami hasonlóan forog, mint az előző verzió, de mellette nincs akkora lába, ezért kisebb helyet foglal. Ki is választottam ebből egy kedvező árú opciót és megrendeltem. Nagyon nem volt rajta mit agyalni, mert ezzel szemben bármi asztali vagy nagyobb verzió alul marad, nem ütőképes, mert kicsit a konyha, de a forgásra és a nagy teljesítményre szükségem van.

Pár nap alatt meg is érkezett az új csoda, ráadásként tökéletesen harmonizál a konyha világával, úgyhogy azt az érzetet kelti, mintha egyszerre került volna ide a többi eszközzel. És így már nem kell tartanom attól, hogy a feláldozom magam a gasztronómia oltárán és egyszer csak szublimálok.