Házhoz megy a szakács – ehhez weboldal szükséges

Kislány korom óta nagyon érdekel a főzés. Egyszer régen kaptam egy kis konyhát, ahonnan azután ki sem lehetett engem robbantani. Mindig azt játszottam, hogy én vagyok a szakács néni, aki rengeteg embernek főz. Ahogy egyre nőttem, idősödtem, sok minden változott, de a főzés iránti szeretetem megmaradt az évek múlásával is. Így amikor eljött a pályaválasztás ideje, nem kellett sokat gondolkoznom, hogy mi lenne számomra a megfelelő karrierút, mert egyértelmű volt: a gasztronómia.

A középiskolában szakács végzettséget szereztem, valamint számos más specifikus tanfolyamot elvégeztem ezen a területen belül. Sok étkezdében dolgoztam, mind más jellegűek voltak, de nem éreztem egyik helyen se azt, hogy rátaláltam volna az én utamra. Tudtam, hogy vállalkozó szeretnék lenni. Arra nem volt pénzem, hogy nyissak egy saját éttermet, de eszembe jutott egy olyan megoldás, amit működőképesnek gondoltam.

Úgy döntöttem, hogy egy olyan gasztronómiai vállalkozást indítok be, aminek az a lényege, hogy kimegyek az emberek saját lakására, akik kérik, és ott, az ő saját alapanyagaikból főzöm meg az ételt. Így nem kell amiatt aggódniuk, hogy nem tudják, mi lesz a vacsorában, és arra sem kell időt szakítaniuk, hogy a kész vacsorát hazaszállítsák.

Ehhez viszont kellett egy weboldal. Nem szerettem volna túl bonyolultat, megfelelt volna nekem egy egyszerűbb is, de sajnos nem voltam jártas a dologban. Az egyik ismerősömnek köszönhetően rátaláltam a rackforest.com/szolgaltatasok/tarhely/ vállalkozásra, ahol különböző szolgáltatásokat kínálnak a hozzám hasonló helyzetben lévő személyeknek. Számos csomag volt, és mivel nem értettem hozzá, melyik lenne a legmegfelelőbb, tanácsot kértem az ott dolgozóktól, hisz ők mégis jobban tudták.

Így találtam rá az SSD One csomagra, amit egyszerű üzleti honlapoknak ajánlanak, valamint blogoknak egy – két bemutatkozó oldallal. Plusz adottsága, hogy van levelezési lehetőség, ha ezt a szolgáltatást választja az ember. Nekem ez pont elég volt, hiszen nem kellett túl bonyolult dolgokra használnom az oldalt. Az volt a fontos, hogy legyen egy felület, ahol a megrendelőim tudnak nekem üzenetet küldeni, árajánlatot kérni, valamint nem mellesleg időpontot foglalni.

Amikor elkészült a weboldal teljesen, nagyon elégedett voltam vele, pont olyan volt, mint amilyet szerettem volna. A vendégkörömmel tökéletesen tudom tartani a kapcsolatot, és sikerült egy olyan vállalkozást beindítanom, aminek segítségével úgy kereshetem meg a pénzem, hogy közben azt nem érzem munkának.