Ha gasztró szórólapokat nyomtatsz, ahhoz pöpec papírra van szükség!

Visszagondolva már nem tudnám megmondani, hogyan is alakult ez így… Első sorban a rendezvény fotózás volt a profilunk és esetleg cikkezés, aztán megkaptuk emellé a szórólapkészítést is.

Mostanra kimondottan gasztró eseményekre, fesztiválokra, bemutatókra szakosodtunk. Peti, a fotósunk állati tehetségesen fotóz kaját, vásárt, hömpölygő tömeget. Klári írja a cikkeket, és az enyém a szórólap. Van néhány rendezvény, ahol már fixen velünk szerződnek évek óta – ez azért igazán jó, mert az előző évi fotókból nagyon látványos szórólapokat lehet készíteni, és ez fontos része a népszerűsítésnek.

Mivel én tervezem a szórólapot, az én feladatom az is, hogy a legjobb papírt válasszam ki hozzá. Szerencsére van egy tuti oldal, a https://nyomtatoalkatresz.hu/papir, ahol rengeteg különböző papír között egészen biztosan megtalálom azt, amit keresek. A webáruházban a Papír menüpont alatt választhatunk az Egyéb fotópapír, Epson papír és HP papír alpontok között. Fotópapírra pont nincs szükség a szórólapokhoz, így az utóbbi kettő között szoktam válogatni.

Szoktam variálni, hogy matt vagy fényes papírt választok-e, és persze a méret is nagyon fontos. Bizonyos típusú papírokat tekercsben, másokat méretre vágva árusítanak, de mindkettő esetében több lehetőség közül választhatunk. Forgalmaznak újrahasznosított papírt, gyapot alapú papírt, grafikai tervezéshez való papírt – ez éles kontrasztokat, szép fedést biztosít, és mindkét oldalára lehet nyomtatni, tehát tökéletes lehet szórólaphoz. Találunk ezeken kívül felsőkategóriás rajzpapírt, bevonatos vagy bevonat nélküli papírt lézernyomtatókhoz, nehézpapírt is, sőt olyat is, aminek öntapadós a hátoldala. Ezt plakátokhoz szoktuk használni, az ügyféllel kötött szerződésben ilyen is szerepel.

Nagy segítség, hogy a https://nyomtatoalkatresz.hu/papir oldalon minden papírhoz oda van írva, hogy lézer- vagy tintasugaras nyomtatóhoz való-e, mivel szétszórtságomban biztos képes lennék összekeverni.

Ezenkívül a szükséges tintapatront is meg tudom rendelni ezen a weboldalon, itt is elég széles a választék, ráadásul választhatunk utángyártott vagy gyári patron között. Minden termékükre igaz, hogy két darab vásárlásától már kedvezmény jár, ami tovább nő, ha hármat veszünk, és ennek tetejébe még a kiszállítás is ingyenes. Nagyon hasznos, hogy egy helyen, gyorsan be tudok szerzeni mindent, és hogy a raktáron lévő termékeket már másnap kiszállítják, ha leadom délig a rendelést. Így a munka nem áll meg egy percre sem, és nem megy rá fél napom arra, hogy a különböző nyomtatókhoz különböző boltokban keresek papírt, patront, meg mindent, ami kell.

Úgyhogy most gyorsan le is adom a rendelést, utána pedig kényelmesen nekiülhetek a legújabb szórólapnak, holnap pedig csak várnom kell a futárt, és nyomtathatjuk is az első tesztpéldányt.

Összefut a nyál a számban ezektől a kajás szórólaptól!