Fontos az évszaknak megfelelő gumiabroncs használata

Végre véget ért a tél! Nem volt vele idén semmi gondom, kivételesen egy alkalommal sem akart leesni az orrom vagy a kezem a fagy miatt. Voltak persze necces esetek, amikor már fájtak a kezeim a hideg estéken, idén azonban valahogy mintha redukálódott volna ezek száma. Már majdnem egy éve, hogy letettem a jogsit. Azóta vagy a szüleimét, vagy a barátom autóját vezettem. Sajátom egyelőre nincs, de amíg ők kölcsönadják, nincs is rá szükségem. A barátom főszakács egy vidéki étteremben, mi pedig Budapest egyik külső kerületében lakunk, így neki nélkülözhetetlen az autó a kényelmesebb és gyorsabb munkahelyre járás érdekében. Én suliba járok, ami nagyjából negyed óra buszozásra van a lakásomtól, így érthető, hogy nem pusztulok bele az autó-nélküliségbe.

Hétvégente vagy hétköznap esténként is előfordul, hogy kimegyek a barátomhoz az étterembe. Nagyon finoman főznek (főleg persze a barátom), csak egy kicsit magasabb árkategóriába esik az étterem, mint amit az én diákpénztárcám elbír, úgyhogy nem gyakran költjük el itt a vacsoránkat. Ilyenkor azért nyilván a barátom hív meg, ami persze kedvezményt jelent.

Volt már rá példa, hogy egyik nap, amikor nem volt suli, felkeltem én is hajnalban és elmentem az étterembe kora reggel a barátommal, hogy megnézzem, hogy ügyködik a konyhán nyitás előtt. Kicsit be is segítettem neki. A másik oka annak, hogy felkeltem vele hajnalok hajnalán, az az volt, hogy akkor vett új autót, amiben nagyon jó volt utazni – mindenesetre sokkal élvezetesebb, mint kizötykölődni a távolsági busszal. Akkor még téli gumik voltak az autón, tudniillik ez még decemberben történt, a téli szünet ideje alatt.

Egyik nap, amikor meglátogattam a barátomat, láttam, hogy valami autós hókusz-pókuszokat olvasgat a neten. Rákérdeztem, hogy mi az, mire azt felelte, hogy most már ideje lecserélni a téli gumikat nyárira, ezért az interneten keresgél akciós nyári gumit.

Leültem mellé, hogy “segítsek”, azonban én egy igazi autós analfabéta vagyok. Nem baj, gondoltam, ha egyszer nekem is lesz kocsim, kénytelen leszek érteni hozzá, úgyhogy figyelemmel kísértem, amit olvasgatott. A gumidiszkont.hu oldalon nézegette a kedvezőbb árú nyári gumikat. A magas minőségű, megbízható nyári gumi most akciós volt ezen a webshopon, ezért ezen az oldalon egyből megakadt a szeme. Itt csak új gumikat árulnak, a barátom számára nagyon fontos, hogy meggyőződjön arról, hogy az árusított abroncsok nem használtak. Az oldalon beállította a termékek ár szerinti felsorolását, hogy össze tudja hasonlítani az árakat. Nem akarta azért a legolcsóbbat venni babonából, ezért egy picit lejjebb görgetett.

Szerencsére van a honlapon rögtön a főoldalon egy autótípus szerinti gumiabrocs-kereső, aminek a segítségével a vásárló akkor is biztosan megfelelő gumit vesz, ha nem pontos a szükséges méretekben. Az oldal elég sok segítséget nyújt hozzá nem értők vagy olyanok számára, akikben kérdések merülnek fel a gumiabronccsal kapcsolatban. Például a Gyakori kérdések menüpont is nagyon hasznos.

Így végül a barátom egy Apollo gumiabroncsnál kötött ki, amit megbízhatónak és megfelelőnek vélt és a legjobb ár/érték arány címet viselte. Házhozszállítással rendelte meg belőle a 4 db nyári gumiabroncsot. Még dél előtt leadta a rendelést, így azt már másnap kiszállították, ráadásul elég kedvező áron. A kártyás fizetési móddal már a rendeléskor lerendezte a fizetést.

A barátom elvitte az autót egy szervizbe, hogy szakértő kezek végezzék el rajta a cserét. Nagyon fontos, hogy mindig az adott évszaknak megfelelő gumiabroncs legyen az autón, hiszen ellenkező esetben balesetveszélyes a közlekedés. Most, hogy minőségi nyári gumi van a barátom autóján, én is sokkal nyugodtabban autókázom.