Ebédhez a legjobb téma: a napelemes inverter ár

Eszter a legjobb barátnőm. Van egy szuper közös hobbink is: imádunk kipróbálni mindenféle különleges ételeket. Szeretjük a furcsa ízkombinációkat, és általában ezek nagyon jók is szoktak lenni. Igazából, szerintem, mindkettőnk telefonjában sokkal több fénykép van különböző ételekről, mint bármi másról. Imádjuk a gasztronómiát, de persze, mi a lustábbik és tehetségtelenebb oldalon állunk. Enni tudunk, főzni már kevésbé. Legutóbb is egy ilyen gourmet kalandban vettünk részt, és elmesélte, hogy napelemek lesznek a házon, amit nemrég vettek a férjével, de a napelemes inverter ár, az elején nagy fejtörést okozott nekik.

A dolgot amúgy ott kellett elkezdenie, hogy mi az az inverter, mert fogalmam sincs. Elmagyarázta, hogy ő is a sporoljnapelemmel.hu oldaláról tudja, amit tud, és ez egy nagyon fontos része a napelem rendszernek, mert gyakorlatilag, ez alakítja át a napelem panelekben keletkező egyenáramot, váltakozó árammá, és ez pedig azért fontos, mert utóbbival működik gyakorlatilag minden elektromos berendezés. Másrészt pedig biztonsági szerepet is betölt: ha olyan rendszerünk van, ami az áramszolgáltatóhoz kapcsolódik – bizony, többféle rendszer van -, akkor áramkimaradás esetén, az inverter lekapcsolja a teljes rendszert, nehogy valami probléma lépjen fel. Okos cucc ez az inverter, annyi szent.

napelemes inverter ár

Na de, a napelemes inverter ár, azért volt probléma Eszteréknek, mert mint kiderült, ez igazából egy külön része a rendszernek. Külön meg kell venni, ami nem persze nem két forint, ráadásul, idővel cserélni is kell. Persze, azt írták az említett oldalon is, hogy 5 év garancia van ezekre a napelemes inverterekre, ami gyártótól függően meghosszabbítható, még plusz 5, de akár plusz 10 évre is. De utána akkor is újat kell venni.

De azt is elmondta, hogy egyébként meg tök jó dolog a napelem rendszer, ezért is akarnak. Mert például a hálózatra visszatápláló rendszernél, aminél ugye az áramszolgáltatóhoz van csatlakoztatva a rendszer, ha több áramot termel a napelem, mint amennyit a háztartás elhasznál, akkor azt el lehet adni a szolgáltatónak. Tehát igazából, spórolni is lehet vele, sőt, ha szerencsés az ember, akkor még pénzt is kaphat érte. Jó persze, nem milliós összegekre kell gondolni, de azért egy kis plusz pénz mindig motiváló. Bár azt is mondta, hogy aki ebbe belevág, az elsősorban azért teszi, hogy ne kelljen villanyszámlát fizetni, mert hát, azért valljuk be, az is elég drága szokott lenni.

Elbeszélgettünk még egy kicsit erről, és végül arra jutottunk, hogy a napelemes inverter ár elenyésző egy komplett rendszerhez képest, és főleg úgy, hogy garancia is van rá, abszolút megéri. És egyébként, nem igazán jellemző, hogy az inverterek csak úgy tönkremennének rövid idő alatt. Úgyhogy fel is hívta Eszter a férjét, hogy kérjen gyorsan egy előzetes árajánlatot a sporoljnapelemmel.hu weboldalán keresztül.