Drágább volt a vacsoránk, mint egy energetikai tanúsítvány!

Nagy családunk van, én, és a feleségemék is négyen voltak testvérek, ahol minden ágon legalább két, három gyerek van. A mi szűk családunk a legnépesebb; összesen hatan vagyunk. Sőt, ha a kutyát, Peggyt – a kis corgit -is számítjuk, akkor heten.
Négyszobás házban élünk, kezdjük kinőni, sőt, már nagyon, lassan költözünk. A hirdetés feladásához energetikai tanúsítványt kellett csináltatnunk, mivel a régi elavult. A ház még a feleségem szüleié volt, itt nőtt fel, amióta pedig az előző tanúsítványt kiállították, történt pár felújítás. Az ingatlanok energetikai tanúsítványa 10 évig érvényes amúgy, de ha történt benne változás, akkor is kötelező újat készíttetni, erre 2009 január 1.-től rendelet kötelez. Eszerint minden új építésű és közhasználatú épületről, beleértve az állami és az önkormányzati lakásokat is, kötelező egy ilyen tanúsítványt kiállítani. A mi besorolásunkat az ecoteam végezte. További információkat az e-tanusitas.eu/energetikai-tanusitvany-arak linken találsz erről.
Az álomház, amit kinéztünk, 4 nagyszobával, amik fél-fél szobákra alakíthatóak, plusz egy nappalival rendelkezik. Garázs is van, kert is van, alig vártuk, hogy végre beköltözzünk. Amikor sikerült végre eladni a mi házunkat, gondoltuk, megünnepeljük, így elmentünk vacsorázni egy közeli étterembe, ahol mindig kapuk kedvezményt. Mondtuk a gyerekeknek, hogy ehetnek akármit, nagy favorit volt a spagetti, és a fagyi. Nálunk a szokásos kedvenc, a cigánypecsenye tarolt, amit István egyszerűen mennyeien tud elkészíteni. Nem gyakran járunk étterembe mindannyian. Amikor megkaptuk a számlát, majdnem dobtunk egy hátast! Drágább volt, mint az energetikai tanúsítvány kiállításának összege. De hát sokan vagyunk, ez ilyen, a lényeg, hogy mindenki finomat evett.