A melegszendvicsező magánnyomozói ügye

magánnyomozóÉvek óta építgetjük a kis cégünket a családdal, és több fárasztó időszak után azt mondhatom, hogy mostanra eljutottunk egy olyan szintre, hogy már élvezhetjük a munka gyümölcsét. Elindítottunk egy street food bisztrót, ahol nem a megszokott hamburger-pizza-gyros triumvirátusból választhat az éhes járókelő, hanem a legkülönfélébb melegszendvicsek közül. Sokat dolgoztunk a tökéletes recepteken, de úgy érzem, hogy abszolút megérte a fáradozás. Egyre több a visszajáró vendégünk, és már azt tervezgetjük, hogy terjeszkedünk más nagyvárosokba is az országban.

Sajnos, ha valami sikeres lesz és felkapott, akkor egy idő után megjelennek a konkurens próbálkozások is, és ebből mi sem maradhatunk ki.  Néhány hete vettük észre, hogy kevesebb a vendég, viszont egyre több a negatív visszhang velünk kapcsolatban, amit egyáltalán nem értettünk, mert részünkről nem változott semmi. Az internet népe jóformán ellenünk fordult, és csalóknak, tolvajoknak kiáltottak ki minket, ugyanis az kezdett el terjedni, hogy mi elloptuk egy másik cég ötletét, és receptjeit. Először nem is hittünk a szemünknek, annyira abszurd és hihetetlen volt az egész, ám hamar rájöttünk, hogy nagy a baj, és bizony tennünk kell valamit, mielőtt belerokkan ebbe az üzletünk. A legjobb ötlet annak bizonyult, hogy felbéreltünk egy magánnyomozót, Budapest legjobbját, aki a segítségünkre volt abban, hogy bebizonyítsuk, mi nem loptuk el senki ötletét, sőt, hogy mi vagyunk az áldozatok egy aljas piaci versenyben. Mivel az interneten kezdett terjedni a hír, ezért ott is kezdődött a nyomozás, illetve átnézésre került az összes rágalmazó e-mail, vagy egyéb üzenet, mert úgy éreztük, hogy köztük lehet a kulcs, ami elvezet minket a tetteshez, tettesekhez. Mivel nem bukkant fel konkrét üzlet, vagy személy, aki megvádolt volna minket, így kezdtünk arra gyanakodni, hogy valamilyen személyes ok lehet a háttérben, hiszen sokan lettek irigyek a mi sikereinkre.

A magánnyomozó ezt a szálat érezte valósnak, ezért nagyon részletesen kikérdezett bennünket, hogy gyanakszunk-e valakire, vagy van-e olyan, aki esetleg képes ilyesmire. Hosszas tanakodás után találtunk egy embert, aki szóba jöhetett, mint potenciális rosszakaró. Amikor nagyon beindult az üzlet, meghirdettünk néhány álláspozíciót, és a rengeteg jelentkező közül csak a legjobbakat választottuk ki. Ekkor volt az, hogy egy srác nagyon megsértődött, mert ő egyébként úgy érezte, hogy bizony ő a tökéletes jelölt, és biztos volt benne, hogy meg fogja kapni a munkát, ám mi nem őt választottuk végül. Nem is gondoltuk akkor, hogy emiatt bosszúhadjáratot fog indítani ellenünk, de hamarosan bebizonyosodott. A magánnyomozó elkezdte a srác teljeskörű megfigyelését, ami fotók, videók, sőt hangfelvételek készítését jelentette, amiket később bizonyítékként fel lehet majd használni. Egy ilyen ügyben, minden apró információnak lehet jelentősége, ezért megpróbált a detektív mindent megtudni róla. Kiderült, hogy már volt rendőrségi ügye zaklatás miatt, illetve, hogy az interneten, mint komment-huszár trappol végig az embereken. Szépen gyűltek a bizonyítékok, és már az is biztos volt, hogy ő a titkos ellenségünk. Amíg a detektív az ügyön dolgozott, mi azon voltunk, hogy visszaszerezzük a vásárlók bizalmát, illetve, hogy tisztázzunk minden vádat, ami ért minket. Ez egy nagyon hosszú folyamat, de úgy érzem, hogy jó úton haladunk, főleg azóta, amióta kattant a bilincs a rosszakarónk csuklóján. Mint kiderült, nem csak velünk csinálta ezt, hanem más, sikertelen állásinterjúk után is, így többszörösen is vádolható volt. Amiket pedig a magánnyomozó gyűjtött róla, szinte mind felhasználható volt a vád számára, így biztosak lehetünk benne, hogy el fogják ítélni.

Mivel minket teljesen lefoglal a kis üzlet, ezért a legjobb megoldást választottuk, amikor felbéreltük a nyomozót. Nem lett volna időnk, se módszerünk arra, hogy felkutassuk az emberünket, sőt, csak általa jutottunk el oda, hogy egyáltalán megtudjuk, hogy kit kell keresnünk.