A legjobb kávét ajándékba

Mindig is érdekelt a gasztronómia, és ezért az is érdekel, hogy bizonyos ételek meg italok mitől népszerűek. Például az egyik legtöbbet fogyasztott ital a kávé, de nem mindenki van oda érte, mert valaki meg keserűnek találja. Végül is az éles és kellemetlen ízek gyakran mérgező anyagokból, például mérgező növényekben jelenlévő alkaloidokból származnak. A kávé keserű ízének elméletileg negatív választ kéne adnia az emberektől, de az ital az egyik legszélesebb körben fogyasztott ital a világon.

Az új tanulmányok hátterében álló kutatók úgy vélik, hogy találták, hogy miért élvezik az ember a kávéfogyasztását keserűsége ellenére. A kutatók kiemelték a különféle variánsokat, amelyekről úgy vélték, hogy a keserűség nagyobb mértékű észleléséért felelős három anyagban: a koffein, a kinin, amely a tonik víz összetevője, és a PROP, amely egy másik keserű vegyület néhány zöldségben. De egy közelmúltbeli tanulmány ismét arra a következtetésre jutott, hogy a kávéfogyasztás az egészséges táplálkozás részét képezheti.

A tudósok megállapították, hogy az a személy, aki érzékenyebb volt a koffein keserű ízére, több kávét ivott. Azok azonban, akik nagyobb érzékenységgel rendelkeztek a PROP-re és a kininre, kevesebb kávét fogyasztottak. A tea ellenkező eredményt adott, míg a PROP volt az egyetlen olyan anyag, amely egyértelműen befolyásolta az alkoholfogyasztást. Azok, akik könnyen felismerték a vegyi anyagot, kevesebb alkoholt fogyasztottak.

Zavarónak tűnhet, hogy az emberek, akik érzékenyebbek a koffein keserű ízére, nagyobb valószínűséggel inkább kávéfogyasztók, de a tanulmány kutatói tudják, miért. A tudósok jól dokumentálták a koffein stimuláló hatását az agyban, és úgy vélik, hogy ez a válasz egyfajta pozitív megerősítésként működik. Tehát lehetséges, hogy a rendszeres kávéfogyasztók képesek a koffein fokozott észlelésére. Ez a tanulmány azonban megmagyarázhatja, hogy egyes emberek miért nem tudnak ellenállni bizonyos italoknak.

Engem nem hatnak meg a kutatások, mert nagyon szeretem a kávét, akkor is, ha keserű. Bár én nem is találom keserűnek, mert szeretem az ízét. Nem is lennék meg a napi egy csésze reggeli kávém nélkül. Sokan utalnak rám úgy, mint a kávéfüggőre, mivel ismert rólam, hogy szeretem a kávét. Azok, akik közel állnak hozzám, tudják, hogy a kávé ivás ideje is nagyon fontos számomra. Ez az az idő, amit a napomból a pihenésre szánom , és ilyenkor békésen gondolkodom a dolgokról, amiket szeretek.

Bár nagyon élvezem az egy csésze kávé elfogyasztását egy könyvvel és egy gyönyörű természeti környezetben, élvezem azt is, ha jó társaságom van. A kávé megivása a szeretett emberekkel megadja a lehetőséget, hogy többet kommunikálj és megerősítsed velük a köteléket. Még akkor is, ha nincs időnk, hogy gyakran láthassuk őket, egy csésze kávé megivása bizonyos időközönként segít megtalálni a legfrissebb híreket.

Sok kultúrának van egy bizonyos ideje a napban, amikor illik kávét inni. Gyülekeznek, és egy csésze kávét is elfogyasztanak együtt. Ahogy régebben sok helyen szokás volt, a hölgyek reggel összeültek, és egy csésze kávé mellett folytatnak beszélgetéseket a mindennapi kérdésekről, és amikor az valaki meglátogatja őket, ők is egy csésze kávét kapnak, és esetleg még valami édes sütit is mellé. Így a kávé szinte egyet jelent a vendégszeretettel.

Amint beszívom a kávé aromáját, azonnal kevésbé stresszesnek érzem magam. Nagyon nyugodtnak érzem magam miközben megiszom egy csészével, és elkezdem elképzelni a nyugodt helyeket, melyeket zöld fű, fák és színes virágok vesznek körül a körülötte repülő madarak vidám csipogásával. Mindez nagyon megnyugtató.

Most, hogy a kávé aromája magához vonzott, megkóstolom azt a mennyei ízt, amely tele van intenzitással és gazdagsággal. Íze örömmel kényszerít arra, hogy élvezzek minden egyes kortyot a legnagyobb örömmel, és ne siessem el a dolgot. Ezért kell nekem a nyugalom is a kávéhoz.

Reggel fontos, hogy valaki frissen keljen fel és ébredjen, és nekem is fontos, hogy érezhessem magamban az energiát. Az energia növelése pontosan az, amire szükségem van ahhoz, hogy megtapasztaljam azt az pozitivitást, amire szükségem van ahhoz, hogy elkezdjem a munkát, és az egész nap folyamán megmaradjon ez a lendület. Ha valaki nem alszik túl sokat, a kávé akkor is ad nekik némi frissességet, amivel be tudja fejezni a munkáit.

A kutatások bizonyították, hogy a kávé jó egészség megtartását is segíti, ezért is érdemes nem túl nagy mennyiségben fogyasztani. Antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítik a sejtek megfelelő működését. Ez csökkentheti a depresszió kockázatát is, segíthet megelőzni a bőrrákot, segíthet az elhízás elleni küzdelemben, megelőzheti a Parkinson-kórt, egészségesebb májhoz vezethet, segíthet hosszabb ideig élni, és így tovább. Nem is beszélve arról, hogy növelheti az energiáját, amikor dolgozol, és megszünteti a stresszt, főleg akkor, amikor valaki nem csak ledönti a kávét, hanem lassan élvezi, ahogy én is szoktam. De ha valaki egy kávézóban issza meg a kávéját, ami távol van a világ forgalmától és zajától, attól is boldogabbnak érzem magam. Így az ember valóban esélyt kap arra, hogy szünetet tartson, és értékelje a kávéfogyasztáshoz kapcsolódó nyugodt és harmonikus rituálékat. Ez is segíti az egészség megtartását.

Amikor az emberek a kávéra gondolnak, általában azt gondolják, hogy képes energiát biztosítani. Egyes kutatások szerint azonban más fontos egészségügyi előnyöket is kínálhat, mint például a májrák, a 2. típusú cukorbetegség és a szívelégtelenség alacsonyabb kockázata.

Világszerte a szakértők becslése szerint az emberek körülbelül 2,25 milliárd csésze kávét fogyasztanak naponta. A kutatók megvizsgálták a kávé fogyasztásának előnyeit olyan betegségek esetében, mint a cukorbetegség , a szív és érrendszeri betegségek, a gyulladásos bélbetegség és a májbetegség. A kávé számos hasznos tápanyagot tartalmaz, beleértve a riboflavint (B-2 vitamin ), niacint (B-vitamin), magnéziumot , káliumot és különböző fenolos vegyületeket vagy antioxidánsokat . Egyes szakértők azt sugallják, hogy ezek és a kávé egyéb összetevői sokféleképpen hasznosíthatja az emberi test.

A koffein miatt, ami benne van, az ember éber és koncentrált lesz, és ez komoly előny, amikor valamin próbálsz dolgozni. Az elméd elég világos lesz így ahhoz, hogy összpontosíts és elérd a céljaid és elvégezd a feladataid. Így az embernek több energiája is van, hogy összpontosítson és többet tudjon végrehajtani.

Meleg hőmérséklete a kávénak nemcsak fizikailag melegíti fel a testedet, hanem a pihenés, az elégedettség, a kényelem és a fókusz miatt melegíti a szívet és a lelket.

Vannak, akik nem akarnak kávét inni, és nem is tetszik. Ehelyett inkább a teát, a tejet vagy a más italokat részesítik előnyben. A személyiség szerepet játszik abban, hogy milyen italokat szeretnek az emberek fogyasztani a nap folyamán. Ami engem illet, a személyiségem szerint a kávét szeretem a legjobban.

De a kávé nem csak arra remek, hogy mi igyuk, hanem nagyon jó ajándék is. És a legjobb hely, ha érdekes és minőségi kávét akarsz rendelni, azt megteheted erről az oldalról: ajandek.varazslo.hu/blog/item/ajandek-kaveimadoknak

Így nem csak te élvezheted a kávét, és nagyon egyszerűen hozzájuthatsz különleges kávékhoz is, amiket aztán a barátaidnak adhatsz. Ez sokkal egyszerűbb, mint ajándékért járkálni.