A konyha, ahova senki nem mehet be, felújításon esett át

Már írtam nektek a konyhámról, azaz a kedvenc helyemről a házban. A konyha, ami csak az enyém, ahova senki nem mehet be, ami az én kis szentélyemmé nőtte ki magát. A hely, ahol minden olyan, amilyennek azt elképzeltem, minden olyan, mint az álmaimban, mint ahogyan azt már kislánykoromban elképzeltem. Legalábbis az volt, amíg be nem jöttek ezek a nagy hidegek, és reggelente fázósan csoszogtam be a konyhába, ami a padlónak is köszönhetően képtelen felmelegedni, gyakorlatilag egész télen. Így a kedvenc helyem lassan a leghidegebb hely címét is megkapta, reggelente kissé kedvetlenül álltam neki reggelit készíteni a hidegben, majd az ebédet is kénytelen voltam pulóverben főzni, mert a konyha fűtésének megoldására nem gondoltunk igazán, mikor kiviteleztük.

De szerencsére a megoldás nem váratott valami sokat magára. Elektromos padlófűtés! Egy interneten látott hirdetés gyújtotta fel a villanykörtét a fejem felett. Be is írtam, hogy elektromos padlófűtés ár és az első olyan oldalon, ahol van kalkulátor, már neki is álltam a számolgatásnak.

Kétségkívül egy nagyobb lélegzetvételű beruházásról beszélünk, de bőven megéri azért, hogy végre ne kelljen fagyoskodnom a kedvenc helyemen, és ismét örömmel süthessek és főzőcskézhessek álmaim konyhájában. Azonnal árajánlatot is kértem, így az előzetes számításaim nemsokára árajánlattá nőtték ki magukat.

Kissé tartottam tőle, hogy mi lesz a konyhámmal, hiszen nem is tudtam eddig, hogy ennyire egyszerűen be lehet szerelni padlófűtést akkor is, ha már készen van a lakásunk, de megnyugtattak, hogy csak annyi az egész, hogy fel kell szedni a padló burkolatát. Kicsit sírtam belül, hogy mi lesz így a konyhámmal, burkolat nélkül, és milyen mocsok lesz majd a munkálatok után, de nem sokkal később a konyhámban új, talán még jobb burkolat is lett, és a munkálatok után már nem is az a leghidegebb pont a lakásban. Szóval, ha engem kérdeztek, én igent mondok a padlófűtésre!