A Balatonon rengeteg lehetőségünk van új éttermeket felfedezni

A barátommal hatalmas gasztro-fanok vagyunk, imádunk új ételeket kipróbálni, különböző kultúrák tradicionális fogásait megkóstolni, ínyencségeket megízlelni. A barátom rajong a tengeri herkentyűkért, halakért, az ázsiai konyháért, a csípős, fűszeres ételekért. Én jobban kedvelem a visszafogottabb ételeket, a változatos módon elkészített csirkét és a különböző salátákat, a könnyedebb fogásokat, de kevés étel van, amire azt mondom, hogy meg sem akarom kóstolni – kivétel ez alól pont a tenger gyümölcsei, a barátom nagy értetlenségére és bánatára. De hát nem hasonlíthatunk egymásra mindenben. Rendszeresen járunk el étterembe, és ha vidéken vagy külföldön kirándulunk, nem hagyjuk ki az egyik helyi étteremben elfogyasztott ebéd vagy vacsora lehetőségét. Gyakran utazunk kettesben, mert szeretünk számunkra új településeket, tájakat, kultúrákat felfedezni.

Egyik este épp a következő úti célunkon törtük a fejünket. Szívesen mentünk volna már egy jó kis hegyvidéki borkóstolóra. A Balaton környéke jött szóba, főleg a Balaton-felvidék keltette fel nagyon az érdeklődésünket, élén a gyönyörű Badacsonnyal. Elkezdtük keresgélni a Balaton környéki lehetőségeket. Ekkor bukkantunk rá egy cégre, aki balatoni rendezvények, vitorlás kirándulások szervezésével foglalkozik. Itt igénybe vehető csapatépítő tréningek vagy pl. konferenciák megszervezése, hajóbérlés Balaton környéki településekről indulva és még sok más. A hajóbérlés Balatonon opció nagyon izgalmasnak hangzott már így elsőre is, úgyhogy úgy határoztunk, tüzetesebben is utánajárunk. A hajóbérlés azt takarja, hogy vitorlás hajóikat tudjuk kibérelni pár órás időtartamtól elkezdve egészen egy hétre szóló kirándulás erejéig is.

A cég siófoki központtal rendelkezik, de igyekeznek a vitorlások bérlését nem csak erre a kikötőre korlátozni, hanem már egyre több helyszínen elérhetőek a hajóik. A Balaton déli partján Fonyód és Siófok településeken, az északi parton pedig Alsóörsön és Balatonfüreden lehet igény bevenni a szolgáltatásaikat. Az oldalukon kifejtik, hogy többen is érdeklődnek Badacsony iránt, ami azonban Siófokról 8-10 óra alatt érhető csak el a vízen, ezért ez az útvonal csak egész hétvégés bérlés során ajánlott. Aki nem szeretne egy egész hétvégét hajózással tölteni, annak kiváló választás lehet a fonyódi kikötőből való indulás, ahonnan viszont nagyjából egy óra alatt érhető el a Badacsony. A hajókat képzett kapitánnyal együtt tudjuk kibérelni. A honlapon olvashatunk különböző útvonal- és programopciókat. A legtöbb helyszínre való kirándulás esetén ajánlanak látogatásra érdemes éttermeket kikötés után, fagyizókat, cukrászdákat, borászatokat és helyi látványosságokat.

A “Vitorlás szolgáltatások” menüpont alatt a “Vitorlás kirándulások kapitánnyal” oldal alján találunk egy táblázatot az árakról szezontól, résztvevők számától és időtartamtól függően átláthatóan összefoglalva. Mi csak ketten terveztünk menni és csak pár órára, úgyhogy ezt a csomagot választottuk ki fonyódi indulással. Felvettem a kapcsolatot a céggel és lefoglaltunk egy időpontot vitorlás bérlésre. Nagyon kellemes utazásban volt részünk. Előtte Fonyódot is szemügyre vettük, bejártuk a központot. A Balaton, a vitorlázás is elbűvölő volt, hát még a látvány, a gyönyörű hegyek nyújtotta fenséges panoráma. Mindenkinek szívből ajánlom ezt a programot, mert garantált a kikapcsolódás és a természet nyugalmat árasztó közelsége.